GSM > Providers > Vodafone

VodafoneVodafone

Algemene info

Al snel na de introductie van GSM kwam het Britse Vodafone op de markt. Een tijd lang zijn KPN en Vodafone de enige aanbieders van mobiele telefonie geweest. Hierdoor hebben ze een groot en betrouwbaar mobiel netwerk op kunnen bouwen. Tot 2001 ging Vodafone onder de naam van Libertel door het leven. Vanaf 2001 is de naam overgegaan in Vodafone.

Vanaf het begin stond Vodafone al bekend als dé provider met het één na beste netwerk. KPN was Vodafone altijd net een stapje voor. Inmiddels is het verschil in bereik geen punt van discussie meer. Er zijn nog kleine verschillen tussen providers, maar de één doet niet of nauwelijks meer onder voor de ander.

Abonnementen

In 2010 heeft Vodafone nieuwe abonnementen geïntroduceerd die precies op de behoefte van de klant zijn toegespitst. Zo zijn er abonnementen voor alleen bellen, abonnementen waarmee gebeld en ge-SMS´t kan worden en als derde een abonnement waarbij bellen, sms’en en onbeperkt mobiel internet in één bundel zit. In tegenstelling tot andere providers zit internet dus bij je bundel in, en is dit geen apart element meer. Bij de abonnementen zonder internet is het nog wel mogelijk om voor een vast bedrag per maand internet erbij te nemen, wat per maand aan- of uit te zetten is.

Klik hier voor meer informatie over Vodafone particulier
Klik hier voor meer informatie over Vodafone In-Business
Klik hier voor meer informatie over Vodafone OndernemersBundel

Mobiel internet

Vodafone loopt voorop op het gebied van mobiel internet op uw mobiele telefoon. Bij hun standaard internet bundel kunt u internetten met een snelheid tot maar liefst 3,6 Mbp/s. Dit is ongeveer 3,5 x zo snel als het snelste abonnement van andere providers. Ook op het gebied van mobiel internet op uw laptop loopt Vodafone voorop. Met een uitstekend UMTS netwerk heeft u overal bereik. Vodafone heeft een groot aantal data abonnementen, zodat u zeker weet dat er wel een abonnement is dat bij u past.

Naast mobiel internet op uw gsm beidt Vodafone ook mobiel breedband internet op uw laptop aan. Hierbij sluit u abonnement af waarbij u een USB modem krijgt. Vervolgens kunt u hiermee door heel Nederland gebruik maken van mobiel breedband internet op uw laptop. Dit abonnement is ook te krijgen met gratis laptop en USB dongel. Als u meer informatie wilt over mobiel internet op uw laptop gaat u naar de mobiel internet pagina.

Bellen in het buitenland

Met Vodafone kunt u voor erg aantrekkelijke tarieven bellen in het buitenland (roaming). Als u Vodafone Passport activeert belt u voor een startarief van € 0,79, maar hierna betaald u gewoon uw eigen vertrouwde tarief. Vodafone Passport activeert u door passport aan te sturen naar 4000. Ga naar de Vodafone Passport pagina om te zien in welke landen dit te gebruiken is.
Zonder Vodafone Passport belt u binnen de EU voor wettelijke maximum tarieven. Bellen kost € 0,51 per minuut, gebeld worden € 0,23 en een SMS versturen kost € 0,13 per minuut. Uiteraard is een SMS ontvangen gratis.

Voor overige tarieven kijkt u op de Vodafone World pagina.