GSM > Providers > T-mobile

T-MobileT-Mobile

Algemene info

In september 2002 kwam het Duitse T-Mobile op de Nederlandse markt. Hierbij namen ze provider Ben over, welke al vanaf 1999 actief was. Vanaf 2003 is de naam Ben opgeheven en overgegaan in T-Mobile. In september 2007 heeft T-Mobile Orange gekocht van het Franse France Télécom. Hiermee werd T-Mobile in één klap het 2 na grootste mobiele telecom bedrijf in Nederland. In 2008 heeft T-Mobile de merknaam Ben weer in het leven geroepen. Deze gaat nu door het leven als voordelig en flexibel SIM Only abonnement. T-Mobile voert sinds 2008 dus 2 merken, T-Mobile en Ben.

Ten tijde van Ben en Orange stonden beide netwerken niet bekend als de providers met de beste netwerken. Vooral buiten de stad lieten ze het nog al eens afweten. Inmiddels is dit verleden tijd. Ze hebben het aantal zendmasten uitgebreid en door de samenvoeging van Orange en T-Mobile heeft u vrijwel overal bereik.

Abonnementen

Tot 2010 had T-Mobile diverse abonnementen, waardoor je door de bomen het bos niet meer kon zien. In 2010 hebben ze dus al hun abonnementen samengevoegd tot één abonnement. Dit is het Relax abonnement. Het unieke aan dit abonnement is dat belminuten en sms’jes uit één bundel gaan én onbeperkt houdbaar zijn, in tegenstelling tot andere providers waar dit maximaal 2 maanden is. Dus stel, u maakt uw bundel vrijwel nooit op, maar komt er een keer een drukke maand aan, dan heeft u genoeg belminuten of sms’jes, zonder dat u dure buiten de bundel kosten moet betalen. Wat van u is, blijft van u.

Klik hier voor meer informatie over T-Mobile Relax particuliere abonnementen
Klik hier voor meer informatie over T-Mobile Flex particuliere abonnementen
Klik hier voor meer informatie over T-Mobile Zakelijk Optimaal
Klik hier voor meer informatie over T-Mobile Relax Zakelijk
Klik hier voor meer informatie over T-Mobile Flex Zakelijk

iPhone

Vanaf 2007 is T-Mobile de exclusieve provider om iPhones te verkopen in Nederland. Bij de Apple iPhone kunt u gebruik maken van een iPhone abonnement. De voordelen hiervan zijn:

  • Bellen, SMS’en en Data zit in één bundel
  • U heeft een apart tegoed voor bellen en SMS
  • Data is sneller. U download met 2 Mbp/s en upload met 384 Kbp/s

Mobiel internet

Web ’N Walk Standaard is het reguliere data abonnement van T-Mobile waarmee u gebruik kunt maken van internet op uw telefoon. Dit is geheel onbeperkt, zonder fair use policy. Streaming media is tevens gewoon toegestaan bij T-Mobile. De snelheid van dit standaard abonnement is 384 kbp/s download en een uploadsnelheid van 64 kbp/s. Mocht u een sneller abonnement willen hebben kan dat voor €5,- extra per maand. Hiermee kunt u tot 1 Mbp/s downloaden en een snelheid van 384 kbp/s uploaden. Tevens zit er in Web ’N Walk Plus ook mobiel tv bij. U kunt kijken naar de volgende zenders: Nederland 1, 3, RTL 4, RTL 24, Nick Toons en SBS6.

T-Mobile biedt ook internet op uw laptop aan. Hierbij krijgt u een USB modem met een internet abonnement. Hiermee kunt u overal in Nederland gebruik maken van mobiel breedband internet doormiddel van deze USB dongel. Deze abonnementen worden zowel met gratis laptop geleverd als met alleen de gratis modem. Voor meer info over internet op uw laptop kijkt u op onze speciale internet op uw laptop pagina.

Bellen in het buitenland

T-Mobile heeft de wereld opgedeeld in 3 zones. Afhankelijk van in welke zone u zich bevindt wordt het tarief bepaald. U betaald alleen per minuut, dus zonder starttarief. Zone 1 staat gelijk aan de EU. Hier belt u voor het voordeligste buitenland tarief. Zone 2 zijn overig Europa, Turkije, Marokko, Australië en Noord Amerika. Zone 3 is de rest van de wereld en tevens het duurst.
Zone 1, de EU worden de wettelijke maxmum kosten in rekening gebracht. Dit is € 0,51 voor bellen, € 0,23 voor gebeld worden en € 0,13 voor het versturen van een SMS. Het ontvangen van SMS'jes is gratis.

Voor meer informatie over de tarieven en de landen kijkt u op de buitenland bellen pagina van T-Mobile.