GSM > Providers > Tele 2

Tele2Tele2

Algemene info

Tele2 is in 1993 in Zweden opgericht als mobiele telecomprovider. Al snel breidde Tele2 zich uit, waarna het in 1996 terecht kwam in Nederland als vaste telefonie aanbieder. In 2001 is Tele2 als MVNO ook in de mobiele telecom gestapt. Eerst liep dit via het KPN netwerk, maar sinds 2009 zijn ze overgestapt op T-Mobile. Tele2 is vooral bekend geworden door Frank, 'Cheap Sheep'.

Abonnementen

Op het gebied van telecom biedt Tele2 exclusief abonnementen aan met belminuten. Wanneer u een abonnement afsluit kunt u wel verder bouwen door eventueel een SMS bundel van 50, 100, 250 of 1000 SMS'jes af te sluiten. Hiernaast kunt u ook nog een onbeperkt mobiel internet bundel afsluiten.
Bij Tele2 is het ook mogelijk om in plaats van een dure telefoon een kado te nemen, zoals een gratis tv, een gratis laptop, een gratis spelcomputer, etc.

Klik hier voor meer informatie over Tele2

Mobiel internet

Tele2 heeft 2 verschillende mobiel internet bundels voor uw telefoon. De standaard bundel is de 'Onbeperkt basis', met een downloadsnelheid van 1Mbps en de 'Onbeperkt plus' bundel, voor als u sneller internet wilt. Hierbij is de downloadsnelheid maar liefst 2 Mbps. Dit is al sneller dan de breedbandsnelheid van enkele jaren geleden. Tele2 hanteerd een fair use policy. Dit betekend dat u onbeperkt kunt internetten, maar als u regelmatig boven een bepaalde limiet uitkomt kunt u een waarschuwing krijgen.

Bellen in het buitenland

Voor bellen in het buitenland naar EU landen hanteert Tele2 de wettelijke maximum tarieven. Deze tarieven zijn voor bellen vanuit het buitenland € 0,51 per minuut, voor gebeld worden in het buitenland € 0,23 per minuut en voor een SMS'je betaald u € 0,13 per minuut. SMS'jes ontvangen is gratis. Buiten de EU kunnen de tarieven snel hoog oplopen.

Om na uw vakantie geen onverwacht hoge rekeningen te krijgen adviseren wij u om eerst op de Tele2 site te kijken voor de actuele tarieven. Deze tarieven kunt u vinden op de Tele2 tariefpagina.