GSM > Providers

ProvidersProviders

Op GSMstunts.nl kunt u terecht voor GSM-abonnementen op alle netwerken. Hieronder treft u een korte omschrijving van elk netwerk en meer informatie over de verschillende abonnementen en tarieven.

Enkele jaren geleden waren er in Nederland maar liefst 5 providers met eigen netwerk. Voor een klein land als Nederland is dit erg veel. Het was dan ook niet lang wachten op netwerken die samen gingen werken. Tegenwoordig zijn er nog 3 providers over met een eigen netwerk. Dit zijn KPN, Vodafone en T-Mobile.

KPN heeft het grootste aantal aansluitingen in Nederland, gevolg door T-Mobile. Vodafone maakt dit lijstje af.

Naast deze hoofdmerken voeren deze netwerken nog vaak enkele dochterondernemingen. Voor meer informatie over diverse telecomproviders klikt u op de betreffende provider:

KPN KPN

KPN is de grootste telecom speler in Nederland. Al vroeg waren ze actief op de mobiele telecom markt, waardoor ze veel expertise hebben en lang de tijd gehad om een betrouwbaar landelijk dekkend netwerk uit te rollen. Het is dus niet voor niets dat KPN als betrouwbaar bekend staat. Hierdoor zijn vooral mensen aangetrokken die wel iets meer willen betalen voor hun diensten. Om deze reden heeft KPN ook de merknaam Hi, voor studenten, en Telfort, voor mensen die minder service, maar meer belminuten willen voor hun geld.

Klik voor meer informatie over KPN.

De drie grootste merken van KPN zijn:

  • KPN Mobiel - Voor betrouwbaarheid en service
  • KPN Hi - Perfect aansluitend aan de behoefte van jongeren ens tudenten

Telfort Telfort

Telfort bestaat al sinds 1996, toen het door een samenwerking van BT (British Telecom en de NS op de markt was gebracht. Na diverse overnames was in 2005 KPN 100% eigenaar van Telfort. Ondanks deze overname blijft het merk Telfort zijn meest populaire eigenschap behouden, prijs. Telfort streeft er naar om een zo voordelig mogelijke prijs kwaliteit verhouding te hebben. Hierdoor zijn ze één van de prijsvechters van de telecommarkt.

Klik voor meer informatie over Telfort.

Vodafone Vodafone

Lange tijd was Vodafone de tweede provider van Nederland, maar door overnames die andere providers hebben gedaan zijn ze nu derde. Wel bestaat het Vodafone klantenbestand exclusief uit zelf binnengehaalde klanten. In Nederland heeft Vodafone nog geen enkele provider overgenomen na de naamswijziging van Libertel naar Vodafone. Het is dus zeker een provider die zich bewijst door eigen kracht.

Klik voor meer informatie over Vodafone.

T-Mobile T-Mobile

T-Mobile is sinds kort de tweede provider van Nederland. Met name door overnames heeft T-Mobile deze grote bereikt. Hierdoor hebben ze diverse telecomnetwerken samen kunnen voegen, waardoor ze optimaal bereik hebben. In 2010 hebben ze een uniek abonnement gelanceerd, waardoor uw beltegoed niet 1 of 2 maanden houdbaar is, maar onbeperkt.

Klik voor meer informatie over T-Mobile.

Tele2Tele2

Sinds 2009 is Tele2 actief op de mobiele telecommarkt Door voordelige abonnementen zijn ze prijstechnisch erg aantrekkelijk. Je kunt Tele 2 vooral herkennen aan de ‘Cheap Sheep’ Frank. Tele2 is één van de grotere MVNO’s (telecomaanbieders zonder eigen netwerk). Ze maken gebruik van het T-Mobile netwerk, dat de laatste jaren erg uitgebreid is.

Klik voor meer informatie over Tele2.

Overig

Ook is het mogelijk om netwerkruimte te huren. Hierdoor ontstaan een aantal kleine providers die gebruik maken van de netwerkcapaciteit van één van de drie providers. Dit worden MVNO’s genoemd. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Chippie, Simpel, Youfone, Lebara, Lyca.